INTERIÉR

VILA NAD SÁZAVOU
realizace interiéru

Vila se nachází v malé vesnici nad malebným údolím řeky Sázavy. Manželé měli od začátku přání vytvořit útulný domov a vyhnout se vybíleným high-tech prostorám. Jejich cílem však nebyl ani rustikálně zemitý vzhled. Výsledkem je nadčasový interiér skládající se z několika prostor s barevně i materiálově odlišným pojednáním, které vzájemně vytvářejí hravý celek.

 

Realizováno 2012/2013

 
LYŽAŘSKÝ APARTMÁN
studie interiéru

Apartmánový dům se nachází v Jánských Lázních.

Byt je pojednán v moderním  minimalistickém stylu.

 

Architektonická studie 2012

1/18
KONVERZE OBJETKU STROJÍREN
Studie 2017

Projekt řeší možnosti nového využití prvorepublikové strojírenské haly. Za socialismu byla přestavěna na jídelnu a její interiér i fasády utrpěly řadu nectilivých zásahů a přístaveb. Na hale je především cenná subtilní ocelová nýtovaná konstrukce v kombinaci s rázem vysokých obloukových industriálních oken. Bylo zpracováno několik verzí možného využití pro danou lokalitu od obchodního parku přes administrativní budovu až po školní zařízení. Ve všech verzích byl kladen důraz na přiznání původní ocelové konstrukce a zachování původního industriálního rázu.

Architektonická studie 2017

RD PRO PEPU
Čelkovice u Tábora

Investor Pepa ani jeho pes Baryk nejsou příznivci moderních minimalistických vil, a tak byla snaha vytvořit spíše venkovský dům, který by i vzhledem k blízkosti historického centra Tábora lépe zapadl do okolní zástavby. Ze zpracovaných čtyř základních konceptů, byla nejprve zvolena verze 4, která se odkazuje hmotovým řešenín tvaru "U" a výrazem na zmenšenou verzi statku s hospodářským dvorem. Pozemek je však pro velkorysé plány úzký, a tak vyhrála verze 2 ve tvaru "L" , která je snad zdařilou formou moderního venkovského domu.

Dokumentace k ohlášení stavby 2018

DĚTSKÉ POKOJE
studie interiéru 2013,
realizace 2014

Jedná se o studii zařízení dětského pokojíku pro chlapce a dívku a následné zpracování výrobní dokumentace nábytku.

 

Architektonická studie interiéru

 

 

DESIGN ZUBNÍ RECEPCE
realizace interiéru 2014

Návrh designu recepční desky v zubní ordinaci.

Pohledové části jsou navrženy v kombinaci bílého a světle modrého odstínu corianu. Části se šuplíky jsou v truhlářském provedení bílého laminátu.

INTERIÉR VILY ZBRASLAV
realizace inteiréru 2014

Výtvarné zpracování interiéru vstupní haly s krbem. Výrobní dokumentace kuchyní. 

 

realizace  2014

BYT RYTÍŘSKÁ - PRAHA 1
architektonická studie 2015

Cílem studie bylo zhodnotit možnosti bytu v historickém centru Prahy. V současnosti má nevyhovující dispozici se stíněnou předsíní, koupelnou a nevyužitelnou chobou. Obytný prostor má veliký potenciál, ale v současnosti je nevhodně rozdělen příčkou. Cílem bylo dosáhnout velkorysejších prostor, které si byt na Starém Městě určitě zaslouží. 

 

studie 2015

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM
realizace interiéru 2014

Středobodem obytného prostoru je proskledný krb, který zpříjemňuje stolování v jídelně i posezení u telvize. V interiéru obytného prosotru jsou na stěnách navrženy probarvené omítky se zajímavou strukturou v kombinaci se žlutým odstínem průchodu do noční zóny. Investor kladl důraz na stůl pro 10 osob. 

KAVÁRNA EVROPSKÁ
studie 2014

Investor si přál umístit kavárnu na střechu garáží přiléhajících k činžovnímu domu v ulici Evropská. Z hmotových řešení se nakonec ukázala jako nejlepší varianta s rovným zastřešením v kombinaci s výkladci obrácenými do uliční fronty. Přiléhající teráska se na letní sezonu projí s interiérem otevřením francouzských oken.

 

studie  2014

MALÝ AMSTERDAM
realizace interiéru 2015

 

prodejna holandských sýrů a wafliček a bageterie

MALÍŘŮV ATELIÉR
přístavba,realizováno 2013
realizační náklady 750 000,-

Přístavba ateliéru pro malíře je navržena jako dřevostavba (sbíjená dřevěná konstrukce se zateplením a dřevěným ,modřínovým obkladem - viz obr. konstrukční schema) s extenzivní zelenou střechou. Pro přístavbu o výměře 24m2 bylo zvoleno místo, které nejméně naruší kompozici stávající zahrady. Ateliér je prosvětlen nárožním francouzským oknem s krásným pohledem na jihozápad. Součástí fasády jsou niky na skladování dříví.

 

Dokumentace pro stavební povolení 2013

CTRNACTY ARCHITEKT© /All Rights Reserved 2018

  • facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr